Solarix

ploscati solarni sistem

Solarni sistemi s ploščatimi kolektorji

Ploščati kolektorji so enostavne izvedbe z visoko odpornostjo na zunanje vplive. Odlikuje jih preprosta in izpopolnjena tehnologija, omogočajo hitro in enostavno montažo brez možnosti napak. Njihov izkoristek pokrije do 70% potreb po topli sanitarni vodi.

Princip delovanja

Preko absorbcijske površine na ceveh, ki so vzporedno nameščene in priključene ter vsebujejo solarni medij, kolektor sprejema energijo osončenja. Solarni medij, ki se ob tem segreva ciklično ogreva vodo v zbiralniku. Kadar primanjkuje toplote iz kolektorjev, se v bojlerju vklopi električni grelec, ki dogreje vodo na izbrano temperaturo. Poglej solarni sistemi s ploščatimi kolektorji.

Solarni paketi za ogrevanje sanitarne vode

Ogrevanje sanitarne vode predstavlja v letni energijski bilanci gospodinjstva nekje med 15-30% vse potrebne energije. S solarnim sistemom lahko pokrijete do 80% energijskih potreb po sanitarni vodi. Izberite svoj paket!

Solarni paketi za ogrevanje sanitarne vode in centralno dogrevanje

Ogrevanje sanitarne vode in bivalnih površin predstavlja v letni energijski bilanci gospodinjstva okoli 80% vse potrebne energije. S solarnim sistemom lahko pokrijete do 80% energijskih potreb po sanitarni vodi in do 40% energijskih potreb centralnega ogrevanja. Izberite svoj paket!

Solarni paketi Solarix classic
Ime solarnega paketa Classic 160 Classic 200 Classic 300 Classic 400 Classic 500
Število uporabnikov 1-2 1-3 2-5 3-6 4-8

Solarni paketi Solarix optimum
Ime solarnega paketa Optimum 850 Optimum 1000 Optimum 1500 Optimum 2200
Število uporabnikov 2-6 3-8 4-8 4-10
Bivalna površina ogrevanja do 100m2 do 150m2 do 200m2 do 250m2

Izberite si Vaš solarni paket solarix s ploščatimi kolektorji za ogrevanje sanitarne vode in centralno dogrevanje. Kliknite na posamezen paket za ogled tehničnih podrobnosti  ali kliknite za ogled podrobnosti in cen vseh solarnih paketov.

Zakaj izbrati Solarix?

  • Brezplačno svetujemo po celotni Sloveniji.
  • Nudimo montažo po vsej Sloveniji in ponudbo “na ključ”.
  • Uredimo vso potrebno dokumentacijo za pridobitev subvencij.
  • Nudimo pomoč pri pridobivanju eko / zelenih kreditov.
  • Pri nakupu materiala se obračuna 20% DDV. V primeru nakupa materiala z montažo se na celoten račun obračuna 8,5% DDV.

Pošljite nam povpraševanje

Ogrevanje sanitarne vode

Posamezni sistemi se med seboj razlikujejo predvsem po vrsti kolektorjev (ploščati oz. panelni kolektorji ter vakuumski oz. cevni kolektorji) ter velikosti hranilnika vode, cel sistem pa je prilagojen številu uporabnikov ter glede na objekt v katerem se vgrajuje. Solarni sistemi za ogrevanje sanitarne vode so primerni za gospodinjstva (eno ali več družinske stavbe), počitniške hiše, v različnih obrtnih objektih (gostišča, hoteli, delavnice), v športnih objektih, pa tudi za ogrevanje vode v bazenih. Solarix Vam pri tem ponuja odlično rešitev, vabimo Vas, da si ogledate podrobnejšo ponudbo.

Solarni paket classic 500, ploščati kolektorji