Solarix

Atlas Solar - vakuumski solarni sistem

Solarni sistemi z vakuumskimi kolektorji

Vakuumski cevni kolektorji so novejši sistem z najoptimalnejšim izkoristkom v vseh letnih časih in v različnih vremenskih pogojih, delujejo tudi v oblačnem vremenu in v zimskem času, saj in imajo zmožnost črpanja energije iz difuzne svetlobe. Njihov izkoristek pokrije do 85% potreb po topli sanitarni vodi.

Princip delovanja

Vakuumska steklena cev s selektivnim premazom absorbira toploto in jo preko aluminijastega prenosnika znotraj cevi prenese na solarni medij, ki kroži skozi kolektor. Solarni medij poganja črpalka na principu temperaturne diference. Kadar je razlika med spodnjim delom bojlerja in kolektorjem ca. 10°C, se črpalka vklopi, ko ta razlika pade na polovico pa se izklopi in počaka, dokler se kolektor ponovno ne segreje. Ob pomanjkanju toplote iz kolektorjev se v bojlerju vklopi električni grelec, ki vodo ogreje na izbrano temperaturo.

Solarni paketi za ogrevanje sanitarne vode

Ogrevanje sanitarne vode predstavlja v letni energijski bilanci gospodinjstva nekje med 15-30% vse potrebne energije. S solarnim sistemom lahko pokrijete do 80% energijskih potreb po sanitarni vodi. Izberite svoj paket!

Solarni paketi za centralno dogrevanje

Ogrevanje sanitarne vode in bivalnih površin predstavlja v letni energijski bilanci gospodinjstva okoli 80% vse potrebne energije. S solarnim sistemom lahko pokrijete do 80% energijskih potreb po sanitarni vodi in do 40% energijskih potreb centralnega ogrevanja. Izberite svoj paket!

Solarni paketi Solarix classic vakuum
Ime solarnega paketa Classic 160 vakuum
Classic 200 vakuum
Classic 300 vakuum
Classic 400 vakuum
Classic 500 vakuum
Število uporabnikov 1-2 1-3 2-5 3-6 4-8

 

Solarni paketi Solarix optimum vakuum
Ime solarnega paketa Optimum 850 vakuum
Optimum 1000 vakuum
Optimum 1500 vakuum
Optimum 2200 vakuum
Število uporabnikov 2-6 3-8 4-8 4-10
Bivalna površina ogrevanja do 100m2 do 150m2 do 200m2 do 250m2

Izberite si Vaš solarni sistem z vakuumskimi kolektorji za ogrevanje sanitarne vode in centralno dogrevanje. Kliknite na posamezen paket za ogled tehničnih podrobnosti ali kliknite na cenik za ogled podrobnosti in cen vseh solarnih paketov.

Zakaj izbrati Solarix?

  • Brezplačno svetujemo po celotni Sloveniji.
  • Nudimo montažo po vsej Sloveniji in ponudbo “na ključ”.
  • Uredimo vso potrebno dokumentacijo za pridobitev subvencij.
  • Nudimo pomoč pri pridobivanju eko / zelenih kreditov.
  • Pri nakupu materiala se obračuna 20% DDV. V primeru nakupa materiala z montažo se na celoten račun obračuna 8,5% DDV.
  • Po želji Vam lahko sestavimo tudi ponudbo s HEAT PIPE kolektorji!

Pošljite nam povpraševanje

Ogrevanje sanitarne vode

Posamezni sistemi se med seboj razlikujejo predvsem po vrsti kolektorjev (ploščati oz. panelni kolektorji ter vakuumski oz. cevni kolektorji) ter velikosti hranilnika vode, cel sistem pa je prilagojen številu uporabnikov ter glede na objekt v katerem se vgrajuje. Solarni sistemi za ogrevanje sanitarne vode so primerni za gospodinjstva (eno ali več družinske stavbe), počitniške hiše, v različnih obrtnih objektih (gostišča, hoteli, delavnice), v športnih objektih, pa tudi za ogrevanje vode v bazenih.

Solarix Vam pri tem ponuja odlično rešitev, vabimo Vas, da si ogledate podrobnejšo ponudbo.