Solarix

Lentherm_owl_owl-e

Bojlerji

Grelniki vode se uporabljajo za segrevanje sanitarne vode. V to skupino spadajo pretočni in akumulacijski bojlerji.

Pretočni delujejo na principu ogrevanja direktnega pretoka vode, kar pomeni, da je grelnik nameščen v bližini iztočnega mesta ter zagotavlja manjše količine segrete vode. Akumulacijski pa delujejo tako, da segrevajo vodo na zalogo, kar pomeni, da segrevajo večjo količino vode (npr. 100L), ki jo lahko shranimo za dlje časa. Največja razlika med obema sistemoma delovanja je prav v tem, da omogočata različno količino segrete vode: pretočni manjšo, akumulacijski večjo.

V ponudbi imamo veliko izbiro bojlerjev različnih volumnov. Zalogovniki so pa različnih litraž z različnimi kombinacijami.

Vrste bojlerjev

Glede na vir energije oz. gorivo ločimo 3 vrste bojlerjev.

Električni bojlerji

Električni so lahko pretočni ter akumulacijski. Pretočni omogočajo hitro segrevanje male količine vode, akumulacijski pa počasno segrevanje velike količine vode. V obeh primerih bojler uporablja električno energijo.

električni bojler

Plinski bojlerji

Plinski bojlerji so lahko samostojni ali kombinirani. Samostojni segrevajo samo sanitarno vodo, kombinirani še obenem ogrevajo prostor. Uporabljate lahko zemeljski plin ali pa utekočinjen naftni plin. Odlikuje jih predvsem visok izkoristek energije.

plinski bojlerji

Bojlerji na trda goriva

Bojlerji na trda goriva se uporabljajo predvsem v izvedbi akumulacijskega segrevanja vode.

bojlerji na trda goriva