Solarix

SOL27Plus_222x222_PIC00005013-00

Sončni kolektorji

Solarni sistemi so tehnološko dovršeni in ekološko prijazni proizvodi za pridobivanje in pretvorbo sončne energije v toploto za ogrevanje sanitarne vode, širše pa tudi za ogrevanje prostorov.

Sončni kolektorji pokrijejo do 85% potreb po topli sanitarni vodi in do 40% potreb pri dogrevanju prostorov. Solarne sisteme sestavljajo : sončnih kolektorji, bojler oz. zalogovnik za vodo, črpalni sklop in regulacija. Naša ponudba zajema tudi nosilce za kolektorje, cevi (z izolacijo), ves droben material, tekočino za segrevanje (solarni medij oz. glikol). Sistem vam pripeljemo na dom in zmontiramo (vse všteto v ceni).

Solarni sistemi za ogrevanje sanitarne vode v veliki meri nadomestijo delovanje obstoječih sistemov ogrevanja (plin, olje, les). Princip delovanja solarnih sistemov je v izrabi sončne energije preko kolektorjev, ki so zbirnik sončnih žarkov. Skozi grelni medij se toplota distribuira v sistem in s tem neposredno ogreva sanitarno vode v hranilniku. Kadar je zmogljivost sončnih kolektorjev (SSE) zmanjšana zaradi neugodnih vremenskih vplivov, se v hranilniku vklopi električni grelec in dogreje vodo glede na izbrano temperaturo na regulaciji.

solarni sistem

Posamezni sistemi se med seboj razlikujejo predvsem po vrsti kolektorjev (ploščati oz. panelni kolektorji ter vakuumski oz. cevni kolektorji) ter velikosti hranilnika vode, cel sistem pa je prilagojen številu uporabnikov ter glede na objekt v katerem se vgrajuje.

Solarni sistemi za ogrevanje sanitarne vode so primerni za gospodinjstva (eno ali več družinske stavbe), počitniške hiše, v različnih obrtnih objektih (gostišča, hoteli, delavnice), v športnih objektih, pa tudi za ogrevanje vode v bazenih. SOLARIX Vam pri tem ponuja odlično rešitev, vabimo Vas, da si ogledate podrobnejšo ponudbo.