Solarix

Atlas Solar - vakuumski solarni sistem

Vakuumski solarni sistemi Atlas

Glavne značilnosti

  • Direkten prenos toplote, grelni medij kroži po ceveh.
  • Manjše izgube toplote zaradi direktnega segrevanja
  • Vakuumske cevi se segrevajo celo leto, ne glede na vpadni kot sončnih žarkov
  • Odporne so na nenadne podnebne spremembe, točo in sneg
  • Delovanje je neodvisno od temperature okolja – vakuumska izolacija
  • Inteligentna regulacija skrbi za zalogo segrete vode in varuje sistem pred pregrevanjem

Prednosti sistema

Sistem je zasnovan na prednostih, kot je vzdržljivost visokega pritiska sekundarne grelne tekočine, ki s svojo cirkulacijo segreva sanitarno vodo v zalogovniku v vsakem vremenu in skozi vse leto. Dodatno prednost pri izkoriščanju sončne energije dajejo inteligentno regulirano delovanje, steklene vakuumske cevi in znotraj njih bakrene cevi, ki ne dopuščajo odlaganja vodnega kamna, so težko lomljive, praktične in dolgotrajne. Sistem je izpopolnjen in vedno bolj uporabljen v svetu, kar nakazuje novo smer razvoja grelcev vode na sončno energijo.
Deljeni sistem za segrevanje vode na solarno energijo je visokotlačni sistem, ki združuje posredno prenašanje toplote in dvojno cirkulacijo. Solarni kolektor je lahko vgrajen oz. nameščen na mestih, ki imajo dostop do sončne svetlobe, kot so strehe, zidovi, balkoni in terase, lahko pa tudi na tleh v vrtu ali na dvorišču, pomembno je, da ima lokacija kar se da veliko sončne svetlobe. Zalogovnik in regulator se lahko nahajata v katerem koli zaprtem prostoru, zato je sistem popolnoma prilagodljiv in integriran v novo ali obstoječo stavbo.

Kako deluje

Vakuumska steklena cev s selektivnim premazom absorbira toploto in jo preko aluminijastega prenosnika znotraj cevi prenese na solarni medij, ki kroži skozi kolektor. Solarni medij poganja črpalka na principu temperaturne diference. Kadar je razlika med spodnjim delom bojlerja in kolektorjem cca. 10°C se črpalka vklopi, ko ta razlika pade na polovico pa se izklopi in počaka, dokler se kolektor ponovno ne segreje. Sanitarna voda v bojlerju se greje posredno preko sekundarnega – solarnega medija v zaprtem solarnem sistemu.

Povezave, ki bi Vas utegnile zanimati: