Kako vgraditi sončne celice

Kako vgraditi sončne celice

1
Pokličite strokovnjaka. Sistemi, vezani na mrežo, so verjetno vaša najboljša izbira, še posebej, če živite na območju z zanesljivo močjo. S tem, ko je sistem povezan z mrežo, ste upravičeni do davčnih dobropisov, poleg tega pa boste lahko svojo presežno moč prodali nazaj v vaše energetsko podjetje. Vendar, da bi izkoristili prednosti teh ugodnosti, boste morali imeti nameščen licencirani strokovnjak. Medtem ko ste lahko navdušeni nad namestitvijo sistema sami, je res bolje, da to naredite na ta način, saj lahko visoka napetost, povezana s sistemi, povzroči resne poškodbe.

Slika z naslovom Solar Power Your Home Korak 2
2
Raziščite spodbude. Preden nadaljujete, preverite vse spodbude, ki so vam na voljo. Nekatere države zahtevajo posebne vrste ali blagovne znamke sončnih kolektorjev ali druge opreme, ki sestavlja sistem. Obstajajo tudi ločene državne vs zvezne ugodnosti, zato se pogovorite z vašim podjetjem o vseh možnostih, ki so vam na voljo. Nekatera energetska podjetja bodo celo odkupila vašo presežno moč.
Image titled Solar Power Your Home Step 3
3
Namestite sončne celice. Ko ste pripravljeni, namestite sončne kolektorje. Izberite najboljši tip plošče za vas in dobite dovolj, da proizvedete količino energije, ki jo potrebujete. To je še eno področje, kjer je lahko strokovnjak resnično v pomoč, saj obstaja veliko matematike, ki sodelujejo pri ugotavljanju potrebnega števila panelov.
Image titled Solar Power Your Home Step 4
4
Plošče priključite na pretvornik. Če živite na območju, kjer se uporablja izmenično napajanje, boste morali sončne kolektorje priključiti na pretvornik, ki pretvarja enosmerni tok, ki ga ustvarijo paneli, v uporabno izmenično napajanje. Lahko dobite en velik pretvornik, na katerega se priključijo vse plošče, ali pa dobite mikro pretvornike, ki se povezujejo z vsako posamezno ploščo. Drugi je običajno najboljši, če imate več kot dve ali tri plošče, saj boste lažje ugotovili, kje so slabe povezave ali padle plošče.
Image titled Solar Power Your Home Step 5
5
Namestite odklop. Večina držav zahteva, da so sistemi, vezani na mrežo, priključeni na DC ali AC odklop, ki deluje kot prekinjevalna škatla, ki ločuje sončne celice od preostalega sistema. Zaradi tega je varnejše v prihodnjih popravilih. Vaš najeti strokovnjak bo razumel, če je to potrebno in kakšen tip je najboljši za vaš sistem.
Image titled Solar Power Your Home Step 6
6
Namestite dodatne merilnike moči. Vaše napajalno podjetje naj namesti dodatne merilnike moči, ki so potrebni. To je verjetno, saj bo vaše energetsko podjetje želelo meriti vhodne, izhodne in izvenmrežne vnose v omrežje. Za več informacij se obrnite na podjetje za napajanje.
Image titled Solar Power Your Home Step 7
7
Povežite sončni sistem z omrežjem. Priključite pretvornik na odklop in nato odklopite na glavni merilnik. To bo povzročilo, da boste v sistem dali elektriko in vrnili merilnik nazaj. Ustvarite dovolj soka in si boste sami zaslužili mesečno ali letno preverjanje pri vašem energetskem podjetju.
Image titled Solar Power Your Home Step 8
8
Razmislite o dodajanju baterij kot nazaj. Če vas skrbi, da se izklopi glavno omrežje, kot na primer živite na podeželju ali na območju, ki ga obiskujejo nevihte, boste želeli razmisliti o dodajanju bankovcev globokih baterij v vaš sistem. Te bi se ločeno povezale z vašo hišo in vašimi sončnimi celicami ter shranile energijo v primeru izrednih razmer.
Namestite krmilnik polnjenja, če to storite. To bo preprečilo poškodovanje baterij zaradi previsokih stroškov.

1
Namestite sončne celice. Ko ste pripravljeni za zagon, namestite sončne kolektorje. Izberite najboljši tip plošče za vas in dobite dovolj, da proizvedete količino energije, ki jo potrebujete. To je še eno področje, kjer je lahko strokovnjak (ali vsaj strokovnjak) resnično v pomoč, saj obstaja veliko matematike, ki sodelujejo pri ugotavljanju potrebnega števila panelov.
Image titled Solar Power Your Home Step 10
2
Pridobi krmilnik polnjenja. Plošče boste morali priključiti na krmilnik polnjenja. Ta regulator bo pomagal uravnavati količino moči v sistemu, tako da se baterije ne poškodujejo.
Image titled Solar Power Your Home Step 11
3
Povežite regulator polnjenja z baterijami. Ob predpostavki, da imate baterije DC, lahko povežete krmilnik polnjenja z baterijami. Če imate baterije AC, morate najprej povezati pretvornik (glejte naslednji korak).
Image titled Solar Power Your Home Step 12
4
Povežite pretvornik z baterijami. Če živite na območju, kjer se uporablja izmenično napajanje, morate svoje baterije priključiti na pretvornik, ki pretvarja enosmerni tok, ki ga ustvarijo paneli, v uporabno izmenično napajanje. Nato lahko povežete pretvornik z glavnim napajalnikom ali pa priključite naprave neposredno na baterije, odvisno od vrste, ki jo imate.
Če uporabljate akumulatorje za izmenični tok, priključite pretvornik na plošče neposredno in nato obrnite na krmilnik polnjenja.
Image titled Solar Power Your Home Step 13
5
Povežite sončne celice s preostalim delom sistema. Ko je vse varno priključeno, lahko v sistem vnesete moč tako, da povežete sončne celice s pretvornikom polnjenja. Na koncu se morajo plošče povezati s pretvornikom napajanja, ki se priključi na baterije, ki se priključijo na pretvornik, ki se priključi na glavni sistem.