Koliko stane 5KW solarni sistem

5 kW sončni sistemi so blizu povprečne velikosti za instalacije sončnih kolektorjev v Združenih državah, tako da za tiste, ki se sprašujejo, koliko sončne energije stane za namestitev, gledamo na nekatere podatke o ceni za 5.000 W moči. Cene se razlikujejo glede na velikost vašega sistema, vrsto opreme, ki jo izberete, in stanje, v katerem živite. Več o tem, koliko sončnih kolektorjev stane, koliko električne energije lahko proizvede sistem s 5 kW, in najpametnejši način nakupovanja za sončno energijo.

Koliko stane solarni sistem 5kW v letu 2019?
Od januarja 2019 je povprečna cena sončne energije v ZDA 3,05 USD na vat ($ 15,250 za 5-kilovatni sistem). To pomeni, da bi skupni strošek solarnega sistema v višini 5 kW znašal 10.675 USD po 30% popusta na Federal ITC (brez upoštevanja dodatnih dodatnih popustov ali spodbud države).

Stroški sončne energije se zmanjšujejo po vsej državi. Oglejte si cene na vašem območju in dobite brezplačne ponudbe za solarno energijo na EnergySage Marketplace.
Cene sončnih kolektorjev z močjo 5 kW: Kaj plačujejo lastniki stanovanj v vaši državi?
Pogledali smo podatke iz EnergySage Solar Marketplace , vodilne primerjalne nakupovalne platforme za lastnike stanovanj, ki razmišljajo o sistemih solarnih panelov na domu, da bi ugotovili, koliko solarnih nakupovalcev plačujejo za sisteme sončne energije v različnih državah po 5 kW.

Cene, ki so navedene spodaj, niso imele 30-odstotnega odbitka za davek na sončno energijo . Glede na to, kje živite, morda imate dodatne državne ali lokalne solarne spodbude in popuste, ki še bolj znižujejo ceno. Morda boste celo lahko zaslužili dodaten prihodek s prodajo solarnih obnovljivih energetskih certifikatov (SREC) .

Tudi če ni drugih spodbud, kjer živite, je primerjava več ponudb solarnih podjetij pomembna za zagotovitev, da najdete najboljšo ponudbo. Homeowners, ki registrirajo svoje nepremičnine na EnergySage prihranite do 20 odstotkov samo z nakupovanjem za pravo možnost za svoj dom.

Iz tabele A je veliko stvari, ki jih lahko sprejmete, če ste ameriški lastnik. Končni rezultat je, da nikoli ne morete domnevati, kje bo sončna energija cenovno dostopna, saj je celo deževni Washington eden najboljših držav za sončno energijo. Ne pozabite, da je strošek sončne energije odvisen od številnih dejavnikov, zato so te številke samo izhodiščna točka. V večini primerov bi morali v tem cenovnem razredu najti sončni sistem s 5 kW, če prejmete ponudbe od solarnih podjetij, ki so veliko višja ali nižja, se prepričajte, da ste zastavili naslednja vprašanja. Možnosti za financiranje s sončno energijo se lahko veliko naučijo v kratkem časovnem obdobju za nove nakupovalce s sončno energijo, zato poskrbite, da boste prebrali različne možnosti, da boste lahko razumeli svoje možnosti za prihranke, vračilno dobo in izravnavo energije.

Koliko električne energije lahko proizvede 5.000 W fotovoltaičnih panelov?
Količina električne energije, ki jo proizvajajo vaši sončni kolektorji, je odvisna od številnih dejavnikov, vključno s smerjo in kotom vaše strehe. Najpomembnejši je, kako sončno je tam, kjer živite – na primer, sistem 5kW v Las Vegasu pomeni približno 30 odstotkov več električne energije v enem letu kot v Philadelphiji. To je rekel, vam ni treba živeti na jugozahodu za sončno, da ima smisel za vas. Stroški električne energije, kjer živite, je največji dejavnik vašega sončnega varčevanja.

Spodnja tabela prikazuje povprečne vrednosti proizvodnje električne energije za sisteme sončne energije 5kW v mestih po ZDA. Za primerjavo, povprečno gospodinjstvo v ZDA porabi 867 kilovatnih ur (kWh) na mesec, kar je 10.400 kWh na leto. Te številke smo ocenili z orodjem, ki ga je razvil Nacionalni laboratorij za obnovljivo energijo, imenovan PV Watts.

Izhodna moč sončne energije 5 kW sistemov solarnih panelov v glavnih mestih ZDA

Za bolj poglobljen vpogled v to, kako vam solarna energija lahko prihrani denar – ne glede na območje države, v kateri živite – si oglejte naslednje članke:

10 najboljših mest za sončno energijo (namig: niso najbolj sončni)
Kakšna je finančna vrednost sončne energije za stanovanjske stranke? (1. del): uvrstitev 50 največjih mest v Ameriki
Kakšna je finančna vrednost sončne energije za stanovanjske stranke? (2. del): Izobraževanje javnosti o vrednosti sonca in njihovih razpoložljivih možnostih

Tri nasveti za solarne kupce

1. Homeowners, ki dobijo več kotacij prihranite 10% ali več
Kot pri vsakem nakupu velikih vozovnic, nakupovanje za namestitev sončnih kolektorjev zahteva veliko raziskav in premislekov, vključno s temeljitim pregledom podjetij na vašem območju. V nedavnem poročilu Nacionalnega laboratorija za obnovljivo energijo (NREL) ameriškega ministrstva za energijo je bilo priporočeno, da potrošniki primerjajo čim več sončnih možnosti, da bi se izognili plačevanju napihnjenih cen, ki jih ponujajo veliki monterji v solarni industriji.

Če želite najti manjše izvajalce, ki ponavadi ponujajo nižje cene, boste morali uporabiti instalacijsko omrežje, kot je EnergySage . Prejmete lahko brezplačne ponudbe, ki ste jih preizkusili pri lokalnih inštalaterjih, ko registrirate vašo nepremičnino na naši Solar Marketplace – lastniki stanovanj, ki dobijo 3 ali več ponudb, lahko pričakujejo, da bodo prihranili od 5.000 do 10.000 dolarjev na svoji sončni plošči.

2. Največji monterji običajno ne ponujajo najboljše cene
Večje ni vedno bolje mantra je eden od glavnih razlogov, da smo močno spodbujajo homeowners, da preuči vse svoje sončne možnosti, ne samo blagovne znamke so dovolj velike, da se plača za večino oglaševanja. V nedavnem poročilu ameriške vlade je bilo ugotovljeno, da so veliki inštalaterji od 2.000 do 5.000 dolarjev dražji od malih sončnih podjetij . Če imate ponudbo nekaterih velikih inštalaterjev v sončni energiji, poskrbite, da boste primerjali te ponudbe s ponudbami lokalnih inštalaterjev, da bi zagotovili, da ne boste prejeli plačila za sončno energijo.

3. Primerjava vseh možnosti opreme je prav tako pomembna
Inštalaterji na državni ravni ne ponujajo le višjih cen, ampak imajo tudi manj možnosti za sončno opremo, ki lahko pomembno vplivajo na proizvodnjo električne energije v vašem sistemu. Z zbiranjem raznolikih solarnih ponudb lahko primerjate stroške in prihranke na podlagi različnih paketov opreme, ki so vam na voljo.

Obstaja več spremenljivk, ki jih je treba upoštevati pri iskanju najboljših sončnih kolektorjev na trgu. Medtem ko bodo nekatere plošče imele večjo učinkovitost kot druge, vlaganje v vrhunsko solarno opremo ne pomeni vedno večjih prihrankov. Edini način, da najdete “sladko točko” za vašo nepremičnino, je oceniti ponudbe z različno opremo in ponudbo financiranja.

Za vsako homeowner v zgodnji fazi nakupovanje za sončno, ki bi samo kot ballpark ocena za namestitev, poskusite naš Solar kalkulator, ki ponuja vnaprej stroškov in dolgoročne ocene prihrankov, ki temeljijo na vaši lokaciji in vrsto strehe. Za tiste, ki želijo dobiti ponudbe od lokalnih izvajalcev danes, si oglejte našo platformo za primerjavo ponudb .